Estetika d.o.o. zobna ordinacija

Estetika d.o.o. zobna ordinacija

Ta logotip oznanja, da je naše podjetje vključeno v gibanje AS2. Gibanje temelji na proaktivnem etičnem delovanju, ki sega nad golo ustvarjanje dobička. Vsak predstavnik gibanja z lastnim zgledom spodbuja stranke in zaposlene, da izrazijo svoje potenciale, s čimer okoli sebe ustvarjajo mrežo somišljenikov.

Estetika d.o.o. zobna ordinacija

Storitve:~ Ustna higiena:
Ustna higiena je najpomembnejša za zdravje vaših zob in dlesni. Svetujemo vam uporabo primernih sredstev za ustno higieno in vas seznanimo s pravilnimi postopki čiščenja zob in ustne votline. Po potrebi vam očistimo tudi zobni kamen.

~ Protetika:
Nadomestki zob oziroma zobna protetika je lahko snemna ali fiksna. Pri nas običajno oskrbimo pacienta s keramičnimi nadomestki, lahko pa tudi s cenejšimi kovinsko-akrilnimi nadomestki. V primeru, da ima pacient samo še nekaj zob in statusa ne moremo rešiti s fiksno protetiko, se poslužujemo snemne protetike. Zaradi estetske rešitve, se običajno posložujemo nevidnega pritrjevanja na obstoječe zobe s koreninskimi prevlekami ali pa s povzili- umetnimi sklepi. Taka proteza je statično fiksna in estetsko primerljiva s fiksno protetiko. Lahko pa na željo pacienta izdelamo tudi cenejšo snemno protezo s klasičnimi zaponkami.

~ Konzervativa:
Pri konzervativi skrbno odstranimo karies (zobno gnilobo) in nadomestimo del zoba z belimi zalivkami iz najsodobnejših materialov kot so Tetric ceram, Gradia… Po potrebi zdravimo tudi zobno korenino in če se le da, se potrudimo, da obdržimo vsak zob v ustih. Vsaka korenina v ustih je pomembna, saj lahko nanjo po uspešnem zdravljenju naredimo protetični nadomestek.

~ Rentgen:
V naši ordinaciji uporabljamo za diagnosticiranje s pomočjo rentgena, sodobno digitalno napravo DIGORA RVG. Namesto klasičnega filma uporabljamo digitalni senzor za rentgenske žarke. Zaradi tega je doza prejetega sevanja tudi desetkrat manjša kot pri klasičnem slikanju zob in obzobnega tkiva. RTG posnetek se nam prikaže na LCD zaslonu. S pomočjo posebnega programa lahko obdelujemo posnetek za lažje diagnosticiranje in bolj natančno delo, predvsem pa je obdelava posnetka nepogrešljiva pri koreninskem zdravljenju zob.